DIY T-shirt tas zonder naaimachine

DIY T-shirt tas

Je zult mij niet zo snel in een oranje outfit zien lopen, maar een oranje tas, dat is prima!

Dus toen ik dit oranje T-shirt tegen kwam in een tas met oude kleding die ik van iemand kreeg, wist ik direct wat ik er mee ging doen.

Super simpel om te maken een T-shirt tas zoals deze. Er komt geen naaimachine aan te pas.

Men neme:

  • 1 T-shirt
  • 1 Schaar

En aan de slag!

Stap 1

Knip de zoom aan de onderkant van het T-shirt. Dit doe je zodat straks de slierten mooi kunnen gaan opkrullen.
t-shirt tas maken

 

Stap 2

Bepaal hoe lang je de franje onderaan wil hebben. En knip het T-shirt in tot dat punt. Knip over de hele breedte van het T-shirt stroken van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Dat komt niet zo nauw, maar maak ze niet te smal, want dan kunnen ze kapot gaan als je er aan trekt. En dat moet je straks gaan doen.
oranje t-shirt tas voor koningsdag

Aan de zijkanten moet je even opletten. Knip de zijnaad er uit als dat lukt. Maar als het niet lukt is dat ook geen probleem.

Je ziet hier stroken waar ik aan heb getrokken om ze te laten krullen en slierten waarbij ik dat nog niet heb gedaan.
tshirt tas maken zonder naaimachine

Stap 3

Nu ga je aan iedere sliert trekken, zodat ze mooi opkrullen.

Daarna komt het knoopwerk.

Knoop steeds een sliert van de bovenkant van het T-shirt aan een sliert van de onderkant vast. Leg er een dubbele knoop in die je stevig aantrekt.
tas maken van een T-shirt zonder naaimachine

Het resultaat is dat je alle slierten van de voorkant van het T-shirt aan die van de achterkant hebt geknoopt. En je hebt daarmee de bodem van de tas gesloten.
T-shirt tas knopen

Wanneer je in de tas kijkt, zul je kleine gaatjes zien. Meestal is dat geen probleem. Maar zou je hele kleine dingen mee willen nemen in de tas, dan kun je nog een extra rij knopen maken waarbij je de slierten die naast elkaar liggen aan elkaar vast knoopt.

Stap 4

Om de tas te kunnen dragen, moet je nu de mouwen er uit knippen. Ook knip je het boord aan de bovenkant er uit. Tenzij je niet hebt gekozen voor een T-shirt maar voor een hemdje om mee te beginnen, dan is de bovenkant al helemaal klaar.
hoe maak je een T-shirt tas

Begin eerst met een klein beetje van de hals ronding te knippen. Je kunt hem atijd wijder maken. Maar andersom lukt niet…
DIY T-shirt tas

Het mooie van T-shirt materiaal is, dat het niet rafelt. Je hoeft de tas dus helemaal niet af te werken!

T-shirt tas is klaar!

Tshirt tas diy

En dan is je tas klaar voor gebruik!

Super handig om er een paar in je auto te hebben liggen. Misschien niet in het oranje voor alle andere dagen van het jaar. En ik heb er altijd een in mijn fietstas zitten. Klaar voor gebruik en er kan verrassend veel in.