Tas gemaakt van oud colbert en bankstel

Bankstel wordt tas

Misschien kun je je het nog herinneren, maar een hele tijd geleden heb ik mee gedaan aan een proef van een aantal studenten die aan het onderzoeken waren of het haalbaar was om oude leren bankstellen te ontdoen van hun leer voor hergebruik.

Leer van een oud bankstel wordt tas

Daar heb ik toen een auto voor afvalleer bij opgehaald en tot op vandaag maak ik daar zo nu en dan gebruik van.  Ook voor mijn nieuwste tas, “meneer Willem” heb ik stukken leer van een oud bankstel gebruikt.

Tas gemaakt van een oud herencolbert en leer van een bankstel

Meneer Willem is voor het grootste deel gemaakt van een oud geruit herencolbert. De mooie groen kleur paste precies bij het groene leer van een van de bankstellen. Ik heb de schouderband en de sluiting gemaakt van het stevige leer wat daar af is gekomen. Een mooi tweede leven voor een oud stuk leer.

Handgemaakte tas van een oud colbert en leer van een bakstel

Meneer Willem kan best wat sjouwen, hij heeft een behoorlijke buik om zo te zeggen. En hij doet het goed in een wat zakelijkere omgeving, maar meneer Willem vindt het ook leuk om op school rond te kijken. De glanzende voering van het colbert is, inclusief de binnenvakken gebruikt als voering van de tas. Dus je kunt de handige binnenvakjes gebruiken voor van alles en nog wat. Aan de voorkant heeft meneer Willem twee grote open vakken, die beschermd worden door de grote flap.

Wil je meer foto’s zien kijk dan op: http://www.upcycled.nl/willem.html