Van bank naar tas

En daar ligt hij dan, de bank, uit elkaar gehaald en klaar voor verwerking.


WP_20160201_11_30_49_Pro

Altijd een hele puzzel. Hoe kan ik het meeste halen uit deze stukken leer.

De kleine delen zijn altijd goed voor de bovenranden en de ritssluiting. Daarvoor kan ik kleine stukken aan elkaar stikken.

 

van bank naar tas

Mijn industriemachine glijdt met gemak door alle lagen leer. De rits stik altijd dubbel, want daar komt natuurlijk wel eens wat kracht op te staan. Omdat de meeste mensen toch soms wat meer mee willen nemen dan wat er eigenlijk in de tas past….

Knijpertjes

Leer kun je niet spelden, als ze er al doorheen zouden komen. Dus gebruik ik kleine knijpertjes, lees veel kleine knijpertjes.
handgemaakte leren tas

Roken?

En steek ik dan een sigaret op wanneer de tas klaar is? Nee, de aansteker gebruik ik om de kleine draadjes mee af te branden. Het leer draad heeft een coating die dan een beetje smelt en zo een extra knoopje vormt.
leren dames tas

Meer tassen

Deze tas heeft inmiddels een nieuwe eigenaar gekregen. Maar er staan nog genoeg tassen waar je uit kunt kiezen op de site: www.upcycled.nl