Lure a Lure handgemaakte rokken

LUREaLURE handgemaakte rokken, jassen en nog veel meer

Op bezoek bij Saskia van Lure a Lure. Saskia doet net als ik aan upcyclen. Zij maakt onder andere rokken van oude stoffen. In die rokken verwerkt zij ook vaak oude borduurwerken, wat een heel mooi effect geeft.  Saskia werkt in een groot oud pand waar zij samen met anderen een atelier heeft. Daar heeft zij haar mooie oude stoffen collectie liggen.

Saskia van Lure a Lure

Saskia werkt voor het grootste deel met oude stoffen. Zij koopt veel oude stoffen in en soms krijgt ze iets van mensen. Zoals die  keer dat ze na een artikel in een blad veel borduurwerken aangeboden kreeg.

Oud borduurwerk wordt opnieuw gebruikt.

Saskia prepareert de oude borduurwerken voor hergebruik. Ze is van plan om ook deze borduurwerken te gaan verkopen, zodat je die zo kunt gaan gebruiken.

Werkruimte

De werkruimte van Saskia ligt in Leiden. Daar heeft zij de ruimte om haar machines neer te zetten.

Saskia van Lure a Lure in haar werkruimte

Zie je die mooie jas links op de foto. Die is gemaakt van een oude deken. Wat een mooi hergebruik! Je ziet ook de naaimachines en de industrie lockmachine die Saskia gebruikt voor het maken van haar producten.

Oude stropdassen

Dan komt een hele stapel oude stropdassen tevoorschijn.

Ook oude stropdassen worden opnieuw gebruikt

Van deze oude stropdassen maakt Saskia Obi belts. Speciaal voor de komende Japan markt in Leiden, maar je vindt ze ook in haar Etsy shop.

Zo worden ook deze stropdassen weer herbebruikt. Je ziet de jaren 60 en 70 zo voorbij komen wanneer je de stapel bekijkt. Retro ten top!

Dogtroop

Saskia vertelt ook over haar tijd bij het theater gezelschap Dogtroep waar zij de kostuums voor maakte.

Saskia van Lure a Lure

Ook toen gebruikte zij veel oude stoffen. Soms hele bijzondere zoals oude biljart lakens en oude linnen scheepszeilen. Zij reisde mee met het gezelschap en vond op onverwachte plekken materialen die zij kon gebruiken voor de kostuums.

Jassen van oude dekens

Heel mooi zijn ook de jassen die Saskia maakt van oude dekens.

Oude dekens worden jassen

Je ziet hier het label van de Leidse deken wat weer terugkomt in de voering van de jas. Aan de buitenkant verwerkt zij oude borduurwerken. De overige voering is ook weer gemaakt van oude stoffen. Zo is het een volledig geupcyclede jas.

Maatwerk op verzoek

Saskia maakt ook graag dingen op verzoek. Dus heb je een speciaal verzoek neem dan vooral contact met haar op. Je kunt Saskia bereiken via haar Etsy shop: LUREaLURE,  haar Facebook pagina: LUREaLURE of via haar Instagram: LUREaLURE

Video over handgemaakt

Hier kun je de hele video bekijken:

Veel kijk plezier!

Zou je zelf ook graag een keer gefilmd worden door mij neem dan contact met mij op. Kost je niets behalve wat tijd. Ik vind het heel leuk om de makers in Nederland beter te leren kennen en hun werk te laten zien.