Leer of geen leer

Leer of geen leer, that’s the question. En wie het weet mag het zeggen.

De jas waar ik deze zilvergrijze tas van gemaakt heb was leer vertelde de persoon die hem aan mij gaf. Ze droeg hem al jaren niet meer (en terecht…). Maar toen ik de jas ging ontleden begon ik toch te twijfelen.

Er zat helaas geen label (meer) aan de binnenkant en dus werd ik daar ook niet wijzer van.

Ik heb het internet afgezocht om te leren hoe je leer van nepleer kunt onderscheiden, maar ook met die kennis werd het mij niet duidelijk.

Het ziet er uit als leer, het ruikt een klein beetje als leer. Als ik het met een lucifer in de fik steek lijkt het niet te branden, maar meer te smelten. Maar ook weer niet zo hard als wanneer je plastic aansteekt. (ja je moet alles een keer proberen… wel veilig boven de gootsteen)

De binnenkant ziet er een klein beetje uit als leer, maar toch ook weer niet overtuigend genoeg. Kortom ik weet het niet!

Wat ik wel weet is dat het een leuke tas is geworden, kijk maar:

 

Handgemaakte tas van hergebruikt materiaal

Een van de zakken van de jas doet weer dienst als handig open vak aan de voorkant van de tas. Voor je zonnebril, sleutels en al die andere kleine dingen die je bij de hand wilt houden.

 

 

De achterkant is effen grijs, of zilver. Het is maar net hoe je de kleur wilt benoemen.

De handvatten (blijft raar met 2 t’s,  maar schijnt goed te zijn) zijn lang genoeg om de tas als schoudertas te dragen. Maar ook weer kort genoeg om hem als handtas mee te nemen.

Handgemaakte tas van hergebruikt materiaal

 

 

Als voering heb ik een zwarte katoen gebruikt en heb 4 binnenvakken gemaakt, waar je mobiel, pennen enz. goed in passen. En natuurlijk heeft ook deze tas een vaste sleutelhanger, hoef je nooit meer je sleutels te zoeken op de bodem van je tas.

Handgemaakte tas van hergebruikt materiaal

 

Hij staat te koop op www.upcycled.nl.