rugzak van leer en spijkerstof

Handgemaakte rugzak, spijkerstof en leer

Ik heb een paar mooie patronen gevonden voor rugzakken en ben aan de slag gegaan. Hier zie je de resultaten.

rugzak, handgemaakt van hergebruikt materiaal

Deze vrolijke groene rugtas is gemaakt van stalen voor rolgordijnen. Je weet wel van die grote ‘boeken’ waar alle kleuren van de rolgordijnen in zitten waar je uit kunt kiezen. Wanneer er een nieuwe collectie rolgordijnen komt, worden de stalen boeken vervangen door nieuwe boeken. Met dit ‘afval’ben ik aan de slag gegaan.

Ik heb twee identieke stalenboeken en maakte daar deze rugzak van. Doordat ik van elke staal twee stuks had, kon ik de voor en de achterkant gelijk maken. Want een staal is bijna de hele breedte van de tas.

Het is heerlijke lichtgewicht tas geworden. Sluit met een trekkoord sluiting, maar ook met een flap met magneet sluiting. Je kunt dus kiezen of je hem helemaal dicht wilt doen met de koorden of een beetje dicht met de flap. Of beiden tegelijkertijd gebruiken, zoals je hier op deze foto ziet.

Aan de achterkant heeft hij een groot ritsvak, veilig en handig voor alles wat je snel wilt kunnen pakken.

Rugzak van spijkerstof

handgemaakte rugzak van oude spijkerbroeken

Heel veel stukjes spijkerbroek! Overgebleven van andere tassen, ik heb ze aan elkaar gezet en daar weer een nieuwe rugtas van gemaakt. Zero waste, of te wel afval bestaat niet!

Ook deze rugzak sluit met trekkoorden en een flap met magneetsluiting. De schouderbanden zijn uiteraard verstelbaar, want niet iedereen heeft dezelfde lengte en niet iedereen draagt een rugzak op dezelfde manier. Sommige mensen willen hem hoog op de rug en andere juist liever wat lager.

Deze rugtas heeft een groot ritsvak aan de voorkant, onder de flap.

Handgemaakte rugyas van hergebruikt leer

rugzak van leer en spijkerstof

En ook deze rugtas is gemaakt van spijkerstof. Maar nu heb ik de onderkant gemaakt van leer. Dit mooie bruine leer is afkomstig van een oud leren bankstel en wordt op deze manier weer hergebruikt.

Op de voorkant heb ik een van de achterzakken van een spijkerbroek gezet. En ook aan de achterkant zit een zak van een spijkerbroek. Een tas met zakken dus!

De sluiting van deze rugtas is een oud leren riempje. Daaronder zit weer een trekkoord waarmee je de tas goed kunt afsluiten.


Kijk op de site welke rugzak er nog beschikbaar is en maak je keuze!