hot pink creations

Handgemaakt in Maastricht

Ik pakte de trein en ging naar Maastricht. Gelukkig ben ik 60+ en kan  ik soms met een keuzedag voor heel weinig

geld de hele dag met de trein. Nadeel is wel dat je dan ter plekke natuurlijk moet kijken of je op je bestemming kunt komen. Maar toen Mariam van Hot Pink Creations hoorde dat ik met de trein kwam bood zij aan om mij op te halen bij het station. Dus dat ging gesmeerd!

Weefgetouw

Het was leuk om te zien hoe zij haar weefgetouw opzette, gewoon in de huiskamer. Ze heeft een Rigid Heddle Loom, een Hevelriet getouw.

 

hevelriet weefgetouw opzetten

Wel een heel werk hoor, voor je dan eindelijk kunt beginnen met weven. Het inspannen van al die draden voor de schering, de ketting. is een precies karweitje waarbij je goed op moet letten. Maar je kunt zien dat dit niet de eerste keer is dat zij dit doet. Hier zitten heel wat jaren ervaring achter.

rigid heddle loom opzetten

 

Maar wat komen er dan mooie dingen! Op haar website kun je al deze prachtige handgeweven sjaals zien. En heb je een speciaal verzoek, aarzel dan niet om contact met Mariam op te nemen, zij maakt graag bijzondere sjaals op bestelling.

handweef sjaal

Handgemaakte baby kleding

Maar Mariam maakt meer dan alleen sjaals. Zij maakt ook erg schattige babykleertjes.  Broekjes, jurkjes, slabbetjes en nog vel meer. En ze maakt het ook graag op verzoek. Dus zie je een leuk stofje, dan kun je haar vragen om er iets van te maken voor jouw baby, peuter of kleutertje of nog groter kind.

handgemaakte babykleding

Ook alle babyklding kun je vinden op haar website: Hot Pink Creations.

Van haar best seller, een lief babybroekje heeft ze er inmiddels bijna 1000 gemaakt. Die vallen dus echt in de smaak bij moeders en kinderen. Want zoals Mariam nu zelf ook weet sinds zij een baby heeft, ze zitten gewoon erg prettig en zijn makkelijk om aan te doen.

 

Stoffen en garens

En wat doen je dan wanneer er veel mensen gaan vragen om een stukje van de stoffen die je gebruikt, of die hetzelfde garen willen hebben als waar je zelf mee werkt, dan open je een aparte shop om aan die vraag te voldoen.

stoffen voor babykleding

Dus zie je een leuk stofje of een mooi garen waar je ook graag mee wil werken, ga dan naar deze Etsy shop: Hot Pink Crafts

En naast stoffen en garens kun je hier ook terecht voor allerlei andere handwerk handigheidjes.

Video Handgemaakt in Holland

En hier zie je dan de video die ik maakte in Maastricht.

 

Aan het werk gezet

En ja wat gebeurt er dan… sta je lekker te filmen:

video maken

wordt je opeens aan het werk gezet!

margreet wol vasthouden

Dat was lang geleden dat ik gevraagd werd om de wol vast te houden terwijl iemand anders er een bolletje van maakte.

Gelukkig heeft Mariam het vastgelegd op haar Instgram account en hebben we de beelden nog!.