Earth Hour 2015 | 28 maart

Samen een uur het licht uit voor de aarde. Op zaterdag 28 maart om 20.30 uur is het weer zo ver. Dan gaat wereldwijd op heel veel (en steeds meer)plaatsen het licht uit.

Op de site van het Wereld Natuur Fonds (WNF) staat te lezen waarom het Earth Hour door hen in het leven is geroepen en waarom het belangrijk is:

Wat is Earth Hour?
Earth Hour wordt gezien als de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Earth Hour is het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur.

 

Earth hour 2015

Activiteiten

Overal in het land worden activiteiten georganiseerd rondom het Earth Hour.  Zo wordt er in Ikea Eindhoven een Expeditie Earth Hour georganiseerd en wordt er bij de bij de Natuurspeelplaats bij de kinderboerderij in Kampen onder andere een speurtocht in het donker gehouden.

Hier kun je alle activiteiten zien: Earth hour Evenementen in het land

En nu is de vraag: Wat doe jij in het donker op 28 maart 2015?